ManpowerGroup România își mută sediul în clădirea The Light One, dezvoltată de River Development

București, 10 noiembrie 2020 – River Development, dezvoltatorul proiectului integrat The Light, a închiriat către ManpowerGroup România o suprafață de 1.063 mp în clădirea de birouri de clasă A – The Light One. Spațiul  a fost închiriat pe termen lung, iar procesul a fost facilitat de către Crosspoint Real Estate. ManpowerGroup România se alătură în clădire unor companii precum CTP, Clinica Medicală Regina Maria, Kinetic, ON Semiconductor sau Sweat Concept One.

Ne bucurăm că ManpowerGroup România se alătură tuturor celorlalte companii de top, deja mutate în The Light One. Avantajul poziționării excelente, într-o zonă accesibilă prin toate mijloacele de transport în comun, dar și flexibilitatea în compartimentarea spațiului necesar au fost cele mai importante criterii pe care ManpowerGroup România le-a avut în vedere în alegerea făcută.” – a declarat Ioana Mușat, Leasing Manager la River Development.  

The Light One este prima clădire de birouri de clasă A din cele trei din întregul proiect mixed-use office & rezidențial – The Light. Clădirea are o suprafață închiriabilă de 21.653 mp (GLA) și un regim de înălțime de 11 etaje – 2S + P + 11 etaje. Clădirea este certificată BREEAM cu calificativul Excellent. 

Spațiul din clădirea The Light One a corespuns cel mai bine cerințelor noastre, atât datorită accesibilității amplasamentului, cât și a clădirii în sine;  astfel, vom asigura condiții mai bune angajaților noștri interni, clienților, angajaților temporari și candidaților, oferind un mediu de lucru mult mai bun, spațios, modern și confortabil. Acest lucru va îmbunătăți modelul nostru colaborativ și va permite o eficiență mai mare în structura noastră organizațională. Zona Politehnica a fost, de asemenea, un argument în plus pentru noi, prin natura operațiunilor noastre pe piața locală, deoarece dorim să ne extindem, iar clădirea The Light One este amplasată în noul pol de interes al Bucureștiului, dezvoltat în ultimii doi ani. Noul nostru sediu va avea o vizibilitate bună, situat pe bulevardul Iuliu Maniu, o zonă foarte bine conectată la sistemul de transport public, cu o infrastructură dezvoltată, incluzând autobuze, tramvaie și linii de metrou, asigurând astfel un acces ușor de oriunde din București și împrejurimi. ”, a declarat Horațiu Vasilescu, noul Director General al ManpowerGroup România.

Crosspoint Real Estate a intermediat închirierea spațiului către ManpowerGroup România. 

Este o mișcare strategică pentru ManpowerGroup România, în cel mai nou pol de dezvoltare imobiliară: zona de Vest a Capitalei. Ne bucurăm că am putut fi susținătorii unui jucător important din zona de recrutare și să găsim împreună cea mai bună soluție de birouri pentru activitatea acestuia.”, a declarat Florina Grosu, Senior Account Manager, Crosspoint Real Estate, brokerul care s-a ocupat de tranzacție.

Despre River Development

River Development este un dezvoltator imobiliar local, susținut de o echipă de profesioniști cu o vastă experiență în planificarea, dezvoltarea și gestionarea proiectelor imobiliare de anvergură, cu activitate de peste 15 ani pe piața locală. River Development dezvoltă proiectele imobiliare Sema Parc (amplasat pe Splaiul Independenței – cca. 1.000.000 mp suprafața total construită) și The Light (amplasat pe Bulevardul Iuliu Maniu, cca. 150.000 mp suprafața total construită), ambele aflate în zona central vestică a capitalei, în diferite stadii de dezvoltare. Proiectul integrat The Light, cu funcționalități multiple de spații de birouri de clasă A, rezidențiale, dar și facilități conexe, va avea o suprafață totală construită de cca. 150.000 de metri pătrați, dintre care aproape 100.000 de metri pătrați reprezintă suprafața închiriabilă de birouri. The Light One este prima clădire de birouri livrată din cele trei planificate, cu o suprafață total închiriabilă de 21.653 mp, dispusă pe o structură 2B+GF+10F+TF și funcțională din Q3 2019. Clădirea este certificată BREEAM Excellent. 

Despre ManpowerGroup 

ManpowerGroup, liderul în soluții inovatoare privind forța de muncă, creează și furnizează servicii care ajută organizațiile să își îndeplinească obiectivele de afaceri, susținând competitivitatea acestora. Compania este specializată în servicii de recrutare și selecție, muncă temporară, outsourcing și consultanță în domeniul resurselor umane. Fondată în Milwaukee (SUA) în anul 1948 și prezentă în România din 2003, compania se bazează pe o rețea mondială de 2.500 de birouri în peste 75 de țări și teritorii.

Despre Crosspoint Real Estate

Fondată în 2005, compania Crosspoint Real Estate oferă atăt servicii de tranzacționare și consultanță pentru domeniul imobiliar, cât și solutii financiare necesare marilor investitori, pentru toate tipurile de proprietăți: birouri, retail, industrial, terenuri, hoteluri și rezidențial. Crosspoint Real Estate este asociatul internațional Savills în România, una dintre cele mai mari companii de real estate la nivel mondial, fondată în 1855 – cu venituri de peste 1,93mld. GBP generate în 2019. Crosspoint Real Estate a înregistrat o cifră de afaceri de 2,65 mil. euro în 2019.