Sema Parc – cel mai mare proiect de reconversie urbană din București are o nouă identitate de brand

București, 22 decembrie 2020 – River Development, dezvoltatorul celor două proiecte integrate și cu funcționalități multiple – Sema Parc și The Light, lansează astăzi noua identitate de brand pentru proiectul său – Sema Parc, aflat în prezent în diferite faze de dezvoltare. Schimbarea imaginii de brand vine ca urmare a unei actualizări a masterplanului inițial al proiectului Sema Parc, care păstrează principala sa caracteristică de proiect integrat, cu funcționalități complementare unei dezvoltări urbane complexe, dar care propune o abordare mult mai deschisă și flexibilă a spațiilor dezvoltate. Noul concept ”În inima comunității” reafirmă ambițiile de dezvoltare ale acestui amplu proiect imobiliar, îndreptate către comunitățile pe care le construiește și cărora li se adresează.

Sema Parc reprezintă un proiect unic în peisajul urban al capitalei, pe care ne-am angajat să îl realizăm cu dăruire și curaj, în urmă cu 15 ani. Ideea lui s-a născut din dorința puternică de a aduce o schimbare remarcabilă acestui oraș extraordinar. Ambiția pe care am avut-o la acel moment o reafirmăm astăzi printr-o nouă energie, care descrie în termeni actuali ceea ce facem și ceea ce se așteaptă de la noi. Suntem într-o nouă viteză a dezvoltării pe care ne-am propus-o pentru Sema Parc, avem planuri concrete de dezvoltare viitoare și, mai mult ca oricând, dorința de a finaliza ceea ce am început. Într-un moment în care piața se transformă, în care s-au schimbat obișnuințele de a lucra și de trăi, noi ne continuăm investițiile și dezvoltarea din Sema Parc. Înțelegem să contribuim astfel la remodelarea unei zone importante pe harta Bucureștiului și credem cu tărie că proiectul nostru va deveni un punct de referință în timp, esențial comunității și nevoilor ei.” – declară Ion Rădulea, fondator și CEO al River Development, dezvoltatorul proiectului Sema Parc.  

 

 

Sema Parc este cel mai mare proiect de regenerare urbană din București, situat în zona central-vestică, în sectorul 6. Proiectul, al cărui masterplan a fost inițial anunțat în 2006, a trecut printr-o actualizare recentă și presupune dezvoltarea integrată și cu funcționalități multiple a unei zone de aproape 41 de ha. Dezvoltarea proiectului Sema Parc prevede construcții ce însumează aproape un milion de metri pătrați (suprafața total desfășurată) și are ca funcționalități: un centru de afaceri reprezentat de clădiri de birouri de clasă A de 526.800 mp (suprafață total desfășurată), o zonă comercială – shopping village – reprezentată de clădiri cu funcționalități mixte – retail, office și apartamente, în suprafață de 93.500 mp (suprafață total desfășurată) și o zonă rezidențială, reprezentată de clădiri de înălțime medie (4-8 etaje) și înaltă (25 etaje) în suprafață totală de 305.200 mp. 

Întreaga dezvoltare presupune construirea etapizată a fiecăreia dintre funcțiuni și se va întinde ca investiție pe următorii 10 ani. Valoarea întregii investiții se va ridica la aprox. 2 miliarde de euro și va fi susținută din surse proprii, dar și din finanțări bancare sau tranzacții pe care compania le include ca parte din planurile sale de continuare a dezvoltării.

”Sema Parc este într-o etapă diferită față de momentul lansării sale, iar noua poziționare reflectă întreaga esență a dezvoltării pe care o avem în vedere de aici înainte. Suntem situați în inima orașului și, prin natura a ceea ce facem, avem calitatea, dar și responsabilitatea de a crea comunități. Fie că vorbim despre comunitatea de afaceri în creștere din Sema Parc, despre viitoarea comunitate rezidențială sau despre cea care organic se crează după finalul programului de lucru, Sema Parc se află în inima comunității. Pentru toți cei cărora li se adresează, Sema Parc oferă și va oferi o experiență urbană atractivă și coerentă. Începând de anul viitor, noul logo Sema Parc se va regăsi în fiecare punct de interacțiune cu brandul și avem ca obiectiv să devenim mai vizibili online și de a oferi o experiență digitală celor care își vor alege biroul sau apartamentul aici.”, a declarat Ingrid Băltărețu, noul Director de PR și Comunicare al dezvoltatorului River Development.

Despre River Development

River Development este un dezvoltator imobiliar cu capital românesc, cu activitate de peste 15 ani pe piața locală, susținut de o echipă de profesioniști cu o vastă experiență în planificarea, dezvoltarea și gestionarea proiectelor imobiliare de anvergură. River Development dezvoltă proiectele imobiliare Sema Parc (amplasat pe Splaiul Independenței – cca. 1.000.000 mp suprafața total desfășurată) și The Light (amplasat pe Bulevardul Iuliu Maniu, cca. 150.000 mp suprafața total construită), ambele aflate în zona central vestică a capitalei și în diferite stadii de dezvoltare. 

River Develoment are în portofoliu peste 150.000 mp de spații de birou și a livrat în ultimii doi ani peste 38.000 de metri pătrați noile clădiri de clasă A, în cadrul proiectului Sema Parc, prin cele trei clădiri de clasa A – Bruxelles, Paris și Berlin. 

Clădirile London și Oslo cu livrare în Q4 2021 vor adăuga alți 31.500 mp (suprafață închiriabilă) de birouri de clasă A în cadrul proiectului Sema Parc. 

În cadrul celui de-al doilea proiect al său din portofoliu – The Light, River Development a livrat deja prima fază – The Light One, o clădire de birouri de clasă A în suprafață închiriabilă de 21.653 mp.

Toate proiectele recent dezvoltate sau aflate în construcție respectă standardele BREEAM pentru clădiri ecologice și au ca obiectiv calificativele ”Outstanding”.