Clădirile London și Oslo din Sema Parc certificate BREEAM Excellent

București, 05 octombrie 2020. River Development, companie cu capital românesc și dezvoltatorul proiectului Sema Parc, anunță obținerea certificării BREEAM Excellent pentru faza de design, pentru două noi clădiri de birouri de clasă A London și Oslo, aflate în fază avansată de construire. Procesul de certificare a fost coordonat de BuildGreen, lider al pieței de consultanță în domeniul design-ului, dezvoltării și certificării clădirilor sustenabile din Europa Centrală și de Est.

Cele două clădiri de birouri de clasă A – London și Oslo – fac parte din proiectul cu funcțiuni mixte Sema Parc, situat în zona central-vestică a capitalei și au o suprafață totală închiriabilă de 31.524 metri pătrați (London – 21.347 metri pătrați, Oslo – 10.177 metri pătrați). Ambele sunt planificate pentru livrare în trimestrul al treilea al anului viitor. 

„În dezvoltarea tuturor proiectelor noastre dăm o importanță deosebită conceptului și arhitecturii, dar și nivelului de eficiență și de sustenabilitate pe termen lung. Procesul de certificare BREEAM pentru clădirile London și Oslo s-a desfășurat concomitent cu cele de proiectare și execuție. Calificativul ”Excellent” pe care l-am obținut reflectă foarte bine responsabilitatea pe care ne-am asumat-o atât față de viitorii beneficiari, dar mai ales față de comunitatea locală, pentru că revitalizăm și redăm orașului o zonă extinsă, complet înnoită.”spune Dan Vilău, Project Manager River Development. 

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) este prima metodologie de evaluare, clasificare și certificare a dezvoltării sustenabile la nivel global, pentru clădiri, proiecte de infrastructură sau masterplanning. Metoda de evaluare și certificare se desfășoară pe parcursul mai multor etape din ciclul de viață al mediului construit, de la design și dezvoltare (New Construction), până la operare (In-Use) și renovare (Refurbishment). 

Certificarea BREEAM este o metodologie obiectivă prin care se evaluează performanța unui activ din punct de vedere economic, social și al sustenabilității mediului înconjurător. BREEAM utilizează standardele proprii dezvoltate de BRE (Building Research Establishment). Un proiect de dezvoltare certificat BREEAM înseamnă un mediu construit mai durabil, ce asigură un ambient mai confortabil și sănătos pentru cei care lucrează sau locuiesc acolo, ajută la o mai bună conservare a resurselor naturale și cresc valoarea investițională a activelor.

„Clădirile London și Olso au făcut obiectul unui proces minuțios de evaluare și certificare la stadiul de design, obținând un nivel BREEAM Excellent, cu un punctaj de 81,0%. Dintre cele 7 categorii analizate, aceste clădiri s-au diferențiat cu un nivel superior de performanță la capitolul ”Ecologie și Utilizarea terenului”, ceea ce reflectă de altfel strategia de dezvoltare a întregului proiect Sema Parc” – a declarat Răzvan Nica, Managing Director BuildGreen. 

River Develoment a livrat în ultimii doi ani peste 38.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasă A, în cadrul proiectului Sema Parc, prin cele trei clădiri de clasa A – Bruxelles, Paris și Berlin, toate certificate BREEAM, cu un scor ridicat de certificare sau aflate în proces de certificare.  

 

DESPRE RIVER DEVELOPMENT

River Development este un dezvoltator imobiliar cu capital integral românesc, specializat în planificarea, dezvoltarea și gestionarea proiectelor imobiliare de anvergură, cu activitate de peste 15 ani pe piața locală. River Development dezvoltă două proiecte de mare anvergură – Sema Parc (amplasat in Splaiul Independentei) și The Light (amplasat în Bulevardul Iuliu Maniu), ambele aflate în zona central – vestică a capitalei. Sema Parc este cel mai mare proiect de regenerare urbană al Bucureștiului și implică o dezvoltare imobiliară integrată pe aproximativ 41 de hectare, care la final va livra aprox 964.800 mp construiţi, din care 54%  cu destinație spații de birouri, 32% spații cu destinație rezidentială, iar restul de 12% având destinație comercială, entertainment și hotelieră, precum și de utilitate publică (școală, spital).  

 

DESPRE BUILD GREEN

BuildGreen este lider în domeniul proiectării, dezvoltării și certificării clădirilor sustenabile în Europa Centrală și de Est. Înființată în 2010, BuildGreen a fost prima companie din România specializată în consultanță pentru dezvoltarea sustenabilă și certificarea verde a clădirilor.

BuildGreen se remarcă prin cel mai mare număr de proprietăți certificate după schemele LEED, BREEAM, WELL și EDGE – peste 200 proiecte imobiliare din ECE, de la clădiri de birouri, la centre comerciale, parcuri logistice sau fabrici industriale, proiecte rezidentiale sau publice – cu o suprafață cumulată de peste 5 milioane m.p. și o investiție totală de 8 miliarde euro.

În 2019, Răzvan Nica, fondatorul și directorul general al companiei, a fost numit de către BRE ca primul auditor BREEAM International Quality Auditor din afara Marii Britanii, poziție din care supervizează procesele de certificare de pe întregul Glob. În același an, BuildGreen și-a deschis primul sediu din Praga, după ce și-a unit forțele cu Green Gain, unul dintre cei mai activi consultanți BREEAM din Cehia, devenind astfel printre cei mai mari și mai experimentați consultanți din Europa Centrală și de Est (CEE).