Proiect de investiții în generarea de energie verde – regenerabilă și nepoluantă, în Sema Parc
  • București, 22 noiembrie 2022 – River Development, dezvoltatorul proiectelor Sema Parc și The Light, prin societatea sa de administrare a clădirilor din Sema Parc, anunță proiectul de implementare a  unei centrale electrice fotovoltaice, pentru generarea de energie verde – regenerabila si nepoluanta. Cu o investitie totala de peste 1 milion euro, proiectul are ca termen de finalizare luna mai 2023 și, pentru început, va asigura o parte din alimentarea cu energie electrică a clădirilor Paris, Berlin și Bruxelles din Sema Parc.

 

Strategia noastră de dezvoltare urmărește aspectul sustenabil al fiecăreia dintre funcțiunile pe care le creăm în Sema Parc, iar aceasta se reflectă în modul în care dezvoltăm toate proiectele noastre: concepute pe baza nevoilor comunității, aliniate la standardele imobiliare și la cerințele actuale ale pieței. Investiția pe care o anunțăm astăzi este un pas firesc prin care ne dorim să garantăm sănătatea, bunăstarea și să acoperim nevoile rezidenților din comunitatea din Sema Parc, prin măsuri prietenoase cu mediul în ceea ce privește consumul de energie și apă, poluarea, accesul la transportul în comun sau utilizarea terenurilor.” – declară Liviu Birău, Director General al River Development.

Proiectul constă într-un sistem integrat format din 3 sub-centrale electrice fotovoltaice. Acestea injectează în sistem energia generată de cca. 3.000 de panouri solare, cu o putere instalată totală de 1,2 MW. Sistemul rezultat va permite scăderea anuală a emisiilor CO2 cu peste 900 de tone CO2.

Implementarea acestui proiect de investiții pentru instalarea centralelor electrice fotovoltaice în Sema Parc va duce la asigurarea parțială a consumului de energie electrică a clădirilor Berlin, Paris și  Bruxelles, aproape 38.000 mp (GLA), dintr-o sursă ”verde”, regenerabilă și nepoluantă, așa cum este energia solară. Ne așteptăm să fim complet operaționali în luna mai a anului 2023.” – declară Lucian Grosaru, Director Executiv al Sema Parc SA, societatea de administrare a clădirilor din Sema Parc.

Proiectul se realizează în parteneriat cu SIMTEL Team, una dintre companiile cu cea mai vastă experiență în domeniul proiectare, furnizare de echipamente și instalare de centrale fotovoltaice, pionier și lider în implementarea centralelor fotovoltaice pe acoperișuri industriale în România.  SIMTEL va realiza inclusiv mentenanţa corectivă și preventivă pentru acestea și echipamentele conexe.

”Suntem încântați de colaborarea cu administrația comunității din Sema Parc, locul unde avem propriile birouri. Ne bucurăm că avem oportunitatea de a susține dezvoltatorul River Development, în drumul către eficientizarea consumului de energie, prin construcția de centrale electrice fotovoltaice și că putem contribui astfel la atingerea obiectivelor de sustenabilitate ale acestuia. Prin acest proiect avem ocazia să venim cu cele mai bune soluții de sporire a eficienței energetice, de optimizare a costurilor și de creștere a beneficiilor pentru toți cei care, ca și noi, își desfășoară activitatea în această comunitate de afaceri.” – declară Iulian Nedea, CEO al SIMTEL Team.

Materialele și echipamentele ce vor fi folosite sunt achiziționate de la producători de top: invertoarele FIMER/ABB și SEMA, ambii lideri în Europa, iar accesoriile pentru tablourile electrice de la ABB. Cele aproape 3.000 de panouri solare ce vor fi instalate pe terasele clădirilor de birouri Paris și Bruxelles din Sema Parc, sunt produse de Longi Solar, companie ce se afla constant în top 3 producători la nivel mondial. Structura pe care se montează panourile provine de la K2 Systems, lider incontestabil în Europa în acest domeniu.

Pe lângă acest proiect de investiții, începând din luna noiembrie în Sema Parc au fost date în folosință 5 stații de încărcare a vehiculelor electrice, în spații de parcare supraterane din adiacența clădirilor Paris, Bruxelles și Berlin. London și Oslo, clădiri aflate de asemenea în imediata vecinătate, sunt și ele prevăzute cu 17 stații de încărcare a vehiculelor electrice în parcarea subterană, comună celor două clădiri.